Protecţie superioară la tăiere

Mănuşi de protecţie la tăiere uvex D500 foam

Model robust fără compromis, fără rabat cu privire la confort

Datorită tehnologiei brevetate uvex Bamboo TwinFlex® de ultimă generaţie, mănuşile de protecţie uvex D500 foam combină caracteristici de confort, cum ar fi flexibilitatea maximă, potrivirea perfectă şi tactilitatea cu caracteristici de protecţie ridicată la tăiere, în conformitate cu EN 388:2016 (nivelul de protecţie D). Rezistenţa ridicată la abraziune  prelungeşte durata de utilizare şi face aceste mănuşi de lucru deosebit de rentabile.

Mănuşile de protecţie la tăiere uvex D500 foam robuste şi totuşi foarte confortabile la purtare sunt potrivite în special pentru activităţi în medii de lucru uscate până la uşor umede în următoarele domenii:

  • industria auto
  • sectorul construcţiilor
  • fabrici de bere, industria băuturilor
  • construcţia vehiculelor
  • industria sticlei
  • reparaţii
  • industria metalelor
  • prelucrarea metalelor

Mănuşi de protecţie la tăiere uvex phynomic C5

Combinaţie perfectă între senzaţie tactilă şi protecţie la tăiere

Modelul de mănuşi de protecţie uvex phynomic C5 este un model versatil foarte uşor şi sensibil, pentru activităţi mecanice de precizie şi protecţie foarte bună la tăiere (nivel de protecţie C). Aceste mănuşi de protecţie au o rezistenţă excelentă la abraziune datorită acoperirii cu spumă Aqua-Polymer care permite trecerea aerului şi respinge umezeala. În plus, nu conţin catalizatori, sunt adecvaţi pentru persoanele alergice şi au fost testaţi dermatologic de centre independente.

Cu modelul de mănuşi de protecţie la tăiere uvex phynomic C5 este asigurat un simţ tactil excelent şi în vârful degetelor atunci când asamblaţi piese mici. Aceste mănuşi sunt potrivite pentru medii de lucru uscate sau uşor umede în următoarele domenii:

  • montaj fin
  • lucrări de precizie
  • lucrări de control
  • lucrări de sortare
  • prelucrarea alimentelor

Înaltă tehnologie pentru siguranţă mai mare

Tehnologia Bamboo TwinFlex® de ultimă generaţie

uvex duce protecţia mâinilor în domeniul de protecţie la tăiere la nivelul următor: Mai multă siguranţă cu confort ridicat în mod constant. Clasa de confort şi protecţia la tăiere personalizată şi robustă contribuie la creşterea gradului de acceptare a purtării, în special la activităţi solicitante, deoarece combinaţia unică de fibre naturale de bambus cu fibre de protecţie de înaltă tehnologie asigură un confort ridicat la purtare şi caracteristici climatice bune, precum şi un efect de protecţie ridicat. Numai mănuşile de protecţie care sunt purtate ajută la evitarea accidentelor.

Tehnologia Bamboo TwinFlex®

Funcţie de protecţie: Fibrele de oţel rezistente la tăiere şi poliamida rezistentă la abraziune garantează o protecţie mecanică optimă (nivelul D).

Fibre de sticlă rezistente la tăiere şi poliamidă rezistentă la abraziune

Funcţie de confort: Fire de bambus moi, confortabile, pentru o senzaţie mătăsoasă la purtare şi o reglare perfectă a climatului, combinate cu fibre inovatoare DSM Dyneema® Diamond pentru rezistenţă ridicată la sfâşiere şi la tăiere.

Fir de bambus combinat cu fibre DSM Dyneema® Diamond

Inovaţie pentru precizie mai mare

Tehnologia DSM Dyneema® Diamond

Prin utilizarea fibrelor inovatoare DSM Dyneema® Diamond cu microparticule integrate, se pot realiza mănuşi de protecţie la tăiere mult mai subţiri şi mai sensibile. uvex combină aceste fibre de înaltă performanţă cu fibre confortabile de elastan pentru a crea o mănuşă de protecţie la tăiere uşoară, sensibilă (nivelul C) cu un simţ tactil excelent şi în vârful degetelor.


Tehnologia DSM Dyneema® Diamond

1 Tehnologia Bamboo TwinFlex® este o marcă înregistrată a UVEX SAFETY Gloves GmbH & Co. KG.
2 DSM Dyneema® Diamond este marcă comercială a Royal DSM N.V.

Mănuşi de protecţie la tăiere uvex într-o privire de ansamblu

Produse inovatoare pentru o protecţie eficientă

uvex D500 foam – modelul robust

Protecţie foarte mare la tăiere, fără rabat cu privire la confort

uvex phynomic C5 – modelul versatil

Tactilitate optimă, testat dermatologic şi aprobat pentru industria alimentară

uvex C500M foam – specialistul

Mănuşi de protecţie rezistente la murdărie, cu zonă întărită între degetul mare şi arătător

Protecţia eficientă a mâinilor înseamnă un echilibru perfect între protecţia fiabilă şi o senzaţie plăcută la purtare – deoarece mănuşile de protecţie îşi pot îndeplini rolul de protecţie numai dacă sunt purtate. uvex dezvoltă în mod continuu tehnologii inovatoare de fibre şi acoperire, cum ar fi tehnologia brevetată Bamboo TwinFlex®.

Pe lângă clasificarea pură a nivelului de protecţie la tăiere conform EN 388:2016/ISO 13997, şi factorii de rezistenţă la tăiere şi rezistenţă la sfâşiere joacă un rol foarte decisiv în practică. În cazul în care protecţia la tăiere conform standardului este atinsă numai printr-o proporţie mare de fibre de sticlă, acest lucru poate fi în detrimentul rezistenţei la sfâşiere.

Prelucrarea materialele (cum ar fi fibrele de sticlă sau de oţel) este importantă pentru a obţine confort la purtare şi acceptarea purtării: pielea trebuie să intre în contact numai cu fibre confortabile. Atunci când produsele sunt acoperite, se schimbă potrivirea şi flexibilitatea. Pentru a asigura rentabilitatea lor, acoperirea trebuie să fie, de asemenea, foarte durabilă.

Descărcare pliant cu produse de protecţie la tăiere (PDF, 4,1 MB)

Protecţia la tăiere reclasificată

Modificarea EN 388 pentru mănuşi de protecţie la tăiere

Încadrarea mănuşilor de protecţie la tăiere într-o anumită clasă de protecţie se făcea până acum în Europa în conformitate cu standardul EN 388:2003. Dezvoltarea continuă a materialelor tehnice – aşa-numitele fibre de înaltă performanţă – a necesitat o adaptare a testelor şi clasificării mănuşilor de protecţie la tăiere, iar modificările au fost implementate în standardul EN 388:2016. În plus faţă de testul Coupe în conformitate cu EN 388:2003, a fost introdusă şi noua metodă de testare în conformitate cu ISO 13997.

Modificările la EN 388 explicate în clipul video

Metodă de testare conform EN 388:2003

  • Verificarea nivelului de protecţie la tăiere cu ajutorul testului Coupe
  • Lama circulară rotativă se deplasează înainte şi înapoi cu forţă constantă (5 Newton) pe produsul testat şi se roteşte în direcţia opusă mişcării.
  • Valoarea indicelui rezultă din numărul de cicluri necesare pentru tăierea produsului testat şi gradul de uzură al lamei.
  • Se efectuează cinci măsurători în acest mod pentru fiecare produs testat. Media celor cinci valori ale indicelui indică clasa de performanţă corespunzătoare pentru protecţia la tăiere a unei mănuşi de protecţie.


Nivel de performanţă12345
Indice≥ 1,2≥ 2,5≥ 5≥ 10≥ 20
Metodă de testare conform EN 388:2003

Metodă de testare conform EN 388:2016/ISO 13997

  • Se aplică mănuşilor de protecţie la tăiere ale căror materiale tocesc lamele (cum ar fi fibrele de sticlă şi de oţel).
  • Metodă de testare suplimentară în conformitate cu ISO 13997: Determinarea durabilităţii mănuşii împotriva unui obiect ascuţit la un singur contact, cu aplicarea unei forţe mari.
  • În acest scop, o lamă lungă, dreaptă se trage o dată peste produsul testat. Se determină forţa minimă pentru tăierea produsului testat după 20 de milimetri.
  • Rezultatul este indicat în Newton (N) şi atribuit unei  clase de protecţie la tăiere.
Nivel de performanţăABCDeF
Valoare Newton≥ 2≥ 5≥ 10≥ 15≥ 22≥ 30
Metodă de testare conform EN 388:2016/ISO 13997

Rezumat cu diferenţele dintre cele două metode de testare a protecţiei la tăiere

Nu se poate stabili nicio corelaţie între diferitele scale de evaluare. Mănuşa oferă în mod constant o protecţie ridicată la tăiere în practică şi se face doar o schimbare în clasificarea performanţei sale conform standardului.

În calitate de producător de top de produse de protecţie la tăiere, uvex dispune de cea mai nouă tehnologie de măsurare pentru ambele standarde în propriul său laborator de testare şi, prin urmare, este întotdeauna disponibilă să răspundă la întrebări.

Pentru informaţii suplimentare privind standardele EN 388:2016 şi EN ISO 374-1:2016 consultaţi: uvex-safety.com/blog/de/tag/schutzhandschuhe/

Explicarea pictogramei EN 388:2016